Акція «Годівничка»

09.01.2020 10:27

Птахи – невід’ємна частина живої природи. Ми не можемо уявити весну без дзвінкої пісні жайворонка або весняний ліс без кування зозулі.

Майже дві третини птахів восени відлітає у теплі краї і тільки справжні пернаті зимівники гніздяться поблизу людського житла, рятуються від холоду і голоду. Підтримати птахів бажано, встановивши годівницю. Її можна зробити, наприклад, з пластикової пляшки та повішати так, щоб вона не хиталась від струменів вітру.  Весело пройшла акція-конкурс «Годівничка».Завданням конкурсу було створення годівничок, щоб вберегти наших пернатих друзів від голодної смерті взимку. Юні захисники пташок та їхні батьки дуже відповідально та творчо підійшли до роботи. 

Учні Орлівської ЗОШ І ст.  кожного року допомагають пережити холодну пору зимуючим птахам. З допомогою батьків вони власними силами змайстрували годівнички, до яких щодня приносять щось поживне. Учасники експериментували з матеріалами, формами, розмірами, стилями.  Виготовляли годівнички з дерева, картону, пластикових пляшок, природних та інших матеріалів. 

Не будьмо байдужі й оберігаймо природу! Надіюся, що взимку птахи прилітатимуть до годівничок, а потім влітку дякуватимуть нам веселим щебетом і співом.