День самоврядування

02.10.2015 16:51

День самоврядування

У п’ятницю 2 жовтня 2015 року напередодні свята  Дня вчителя в Орлівській загальноосвітній школі було організовано і проведено День учнівського самоврядування.

Класний керівник 4 класу запропонувала педагогічному колективу вчителів-дублерів зі свого класу, обговоривши це питання спочатку зі своїми учнями. Кандидатури вчителів-дублерів були заздалегідь узгоджені з вчителями школи. Крім того, було створено учнівську адміністрацію школи.

Під пильним оком вчителів-наставників молоді колеги-дублери готувалися до проведення перших у їхньому житті уроків.  В їхні обов’язки входило проведення ранкових зустрічей, уроків, виховних заходів.

Залучено учнів і до виконання обов’язків технічного персоналу. Найбільш у захваті були учні, які виконували доручення кухаря та відповідального за дзвінки.

В умовах начально-виховного процесу, наближених до реальних, вчителі-дублери на початку дня самоврядування провели методичну оперативку по питанню плану роботи на день, їхні одноденні посадові обов’язки. Протягом дня молоді колеги сумлінно виконували свої доручення, творчо підходили до вирішення різних шкільних проблем, намагалися проявити креативність у проведенні шкільних уроків. По закінченню проведено спільну нараду з працівниками школи, де ділилися враженнями про проведений день, аналізували допущені помилки, пропонували різні методи творчого вирішенні дрібних шкільних проблем, дякували один одному та бажали успіхів у всьому, натхнення у роботі та завзяття.

Цей захід був проведений з метою допомогти учням відчувати свою значимість, навчити наполегливості в реалізації своїх планів, озброїти практичними вміннями і навичками, які вони зможуть використати у дорослому житті.