День Соборності України

29.01.2019 16:11

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки.

22 січня – один із тих днів, що сама згадка про них сповнює серце радістю і надією. День, коли українці промовили на цілий світ: «Ми – нація! Ми – на своїй землі! Ми - у власній державі!».

У цей день в Орлівській ЗОШ І ступеня згадають події 1919 року, вчителі спільно з дітьми проводять ряд заходів. Приємно, що історія України, нашого народу не забувається і передається молодому поколінню. Тож сьогодні в нашому навчальному закладі з метою поглиблення знань учнів про історію виникнення свята Соборності України, ознайомлення з цікавими фактами про Україну, її визначних діячів; виховання патріотичних почуттів та поваги до державної атрибутики в школі було проведено ряд заходів до Дня Соборності України, а саме: 

  1. Тематична лінійка  «День Соборності України».
  2. Виховна година на тему: «Наша країна єдина і соборна».
  3. Тематичний урок  «Єднання заради Незалежності».
  4. Конкурси малюнків: «Україна – наша держава».

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.