Екскурсія до краєзнавчого музею та музейної кімнати школи

23.10.2018 12:27

Краєзнавчий музей -  місце, де зустрічаються сьогодення і минуле. Коли проходиш по його залах, то відчуваєш, як дух часів наповнює тебе.

Учні 3-4 класів Орлівської загальноосвітньої школи І ступеня відвідали екскурсію в краєзнавчому музеї міста Сарни. Мета екскурсії – формування національної свідомості, любові до рідного краю, свого народу та прищеплення шанобливого ставлення до культури. Впродовж екскурсії діти дізналися, яким був народний одяг чоловіків та жінок, як господині вишивали сорочки, рушники. Також діти мали змогу потримати в руках яскраву українську кераміку, вироби з дерева та металу. Учні були дуже задоволені екскурсією і відчули свій зв'язок з багатьма поколіннями людей, що жили упродовж століть на нашій землі і створювали її красу.

Учні 1-2 класів відвідали шкільну музейну кімнату у приміщенні маєтку пана Юзефа Орлова. Музейна кімната налічує понад 70 експонатів, в яких ожила історія села, людей, які жили в ньому, користувались цими речами, берегли їх, щоб і їх діти й онуки знали про минуле пам’ятали і сумні, славні сторінки з життя краю, примножували дідівські традиції, знали своє коріння, гордились ним.

Учням дуже сподобалися екскурсії, вони були у захваті, адже такого раніше не бачили.