Тиждень української мови

13.11.2018 15:46

Уже традиційно у перші тижні листопада в Орлівській ЗОШ І ступеня урочисто проходить Тиждень української мови, приурочений до Дня української писемності та мови, який всі українці світу відзначають 9 листопада.

З 5 по 9 листопада 2018 року в школі відбулись найрізноманітніші заходи з нагоди Дня писемності. Це і конкурси, й виставки, і змагання, а також цікаві уроки про скарби рідного слова, тематична лінійка, класні години тощо. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси української мови, вшанувати пам'ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

Метою всіх проведених заходів було:

· донести до учнів красу і багатство української мови;

· спонукати учнів до творчої праці;

· розвивати мовленнєві здібності учнів;

· збагачувати словниковий запас;

· виховувати повагу до рідного слова.

Тиждень розпочали мовним флешмобом на загальношкільній лінійці «Мова наша рідна». Учні 1 - 4 класів читали поезії про українську мову. Учні 3-4 класів взяли участь у І етапі Міжнародного конкурсу з української мови ім.П.Яцика.

Під час проведення «Тижня української мови» в Орлівській ЗОШ І ступеня були організовані і проведені за­ходи, в яких активну участь взяли вчителі та учні. Учасники мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови.