Тиждень з основ безпеки життєдіяльності

30.04.2017 16:48

Найвища цінність суспільства – людина, її життя і здоров’я. Оскільки основи мислення закладаються у дитини в сім’ї, «материнська школа» повинна сформувати у дитини перші уявлення про навколишній світ і місце людини в цьому світі. Необхідно зауважити, що з кожним роком збільшується кількість факторів, що негативно впливають на життя і здоров’я людини.
Виховання в сім’ї залежить від загальної культури батьків, яким гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення.
Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у певній ситуації. Сьогодні, навчаючи дітей правилам безпеки життєдіяльності, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє.
Брак життєвого досвіду, беззахисність і невміння діяти в критичних ситуаціях робить дитину уразливою в усіх відношеннях.
З метою поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя, пропаганди здорового та безпечного способу життя і здоров’я з 24 по 28 квітня 2017 року в Орлівській загальноосвітній школі І ступеня проходив Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності.
Відповідно до тематики Тижня для перших класів був організований перегляд мультфільму «Уроки обережності», других - конкурс малюнків «Добрий і злий сірничок».  Для учнів 3-4 класів проведено практикум , щодо надання першої медичної допомого при травматизмі, виховна година для 1-4 класів «Цінність життя і здоров’я».
Проведена робота була змістовною, корисною, цікавою. Загалом, підсумовуючи результати проведення Тижня безпеки , можна з впевненістю констатувати , що питання безпеки підростаючого покоління в житті сучасного суспільства посідає особливе місце , адже саме від таких знань та вмінь залежить їх майбутнє – щасливе та безпечне.
Бережіть себе!