Тяжко бути пожежником-рятувальником…

01.06.2017 11:12

Мабуть кожен в дитинстві хоча б раз казав, що хоче бути пожежником. Це професія благородна та відповідальна, адже неодноразово вони допомагають у лиху годину боротися зі, здавалося б дружнім, але таким небезпечним вогнем. Рятівник – це вже не професія, це спосіб життя, адже постійно перебуваєш у очікуванні тривоги: можливо комусь саме зараз потрібна буде допомога. Цією роботою займаються непрості люди, люди з великою силою волі, люди, які здатні пожертвувати своїм життям, заради життя ближніх, люди, які незважаючи ні на що готові кинутися на допомогу. Це люди з великої букви. У будь-який час дня і ночі рятувальник повинен відправитися туди, де людині загрожує якась небезпека і, ризикуючи своїм життям, зробити все, щоб визволити людей які потрапили в біду.

Тому і Орлівська ЗОШ І ступеня під час планування традиційних навчальних екскурсій для учнів 1-4 класів приділяє особливу увагу саме пожежно-рятувальній службі м. Сарни. 31 травня 2017 року в рамках навально-виховного процесу були здісненні поїздки учнями школи до Сарненського районного відділу головного Управління МНС України в Рівненській області.

Учням розповіли про загальні правила поведінки під час виникнення пожежі, ДТП та різних надзвичайних ситуаціях. Особливо школярам сподобалася імітація пожежі та гасіння її різними способами та речовинами. Дехто навіть зуміли надіти шолом і побути у ролі рятувальника. Хлопчикам та дівчаткам найбільше сподобалося, коли розповідали про технічні характеристики атомобіля для гасіння пожеж при ДТП, КАМАЗ та пожежної драбини, що може сягати висоти 9-ти поверхового будинку!

Найцікавішою частиною стала демонстрація можливостей сучасного новітнього пожежного автомобіля на базі МАЗ. Рятувальники терпеливо відповідали на всі запитання дітей. Захоплено та зі знанням свого діла пояснювали особливості укомплектування новітнього авто. Охочі під наглядом працівників зуміли піднятися в кабіну машини та ще раз переконатися, що пожежником-рятувальником бути не просто. На кінець показали, у разі необхідності з якою дальністю можуть дістати неконтрольований вогонь водою. Зі словами вдячності та колективного фото на пам'ять, учні побажали всім працівникам спокійного чергування.

Рятувальника ми сприймаємо як захисника, що завжди приходить на допомогу, рятує, відкинувши думки про власну безпеку. Це професія, яка об’єднує відважних і самовідданих людей, чий високий професіоналізм, постійна готовність до самопожертви забезпечують кожній українській родині надійний захист. Дякуємо Вам, наші захисники!!!