Всесвітній день домашніх тварин

11.12.2018 15:21

Щорічно 30 листопада відзначається Всесвітній день домашніх тварин (World DayPets).  Вінбув  заснований  в 1931 році на Міжнародному конгресі прихильників руху  захисту природи. 

Головна мета свята — привернення уваги широкої громадськості (особливо підростаючого покоління) до проблем домашніх тварин; виховання дбайливого ставлення до них, формування відповідальності за їх утримання. Девізом цього свята стали слова Маленького принца з твору Антуана де Сент-Екзюпері: «Ти назавжди у відповіді за тих, кого приручив».

 Ми не можемо уявити наше життя без  веселого пильного і відданого друга. Якщо вирішили завести собі маленького пухнастого товариша, то не забувайте того, що вивідповідаєте за нього. За ним треба піклуватися та оберігати. І тільки тоді домашніулюбленці приноситимуть вам лише радість. Вони зростатимуть у вас добрими, розумними та відданими — справжніми друзями.

До Всесвітнього дня домашніх тварин в Орлівській ЗОШ І ступеня була оформлена виставка робіт учнів на тему: "Моя улюблена тварина". Дітям дуже ця тема близька. Всі учні взяли участь у конкурсі дитячого малюнку. Кожен намалював свого домашнього улюбленця. Учні 1 класу  розфарбували малюнки домашніх тварин. Вони люблять тваринок, тож вони з великим задоволенням працювали над своїми малюнками.У нашій школі є Куточок живої природи, де можна побачити акваріум, в якому є декілька жителів. За ними з великою радістю доглядають учні 4 класів.

Цього дня всім було нагадано про те, що ми у відповіді за тих, кого приручили.