Зустріч з воїнами АТО

25.11.2016 12:17

З метою виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до Батьківщини, гордості за наших захисників Вітчизни в Орлівській загальноосвітній школі І ступеня відбулася зустріч учнів з представниками Міської: Круглик О.Я. та Районної: Касперчик С.М. варти, яка займається охороною громадського порядку. В цю ж організацію влилися герої Сарненщини – воїни АТО: Рибачок В. і  Пригорський А.

Завдячуємо організації цієї зустрічі волонтеру, члену батьківського комітету та просто хорошій людині – Шабаку Дмитру Олександровичу.

Учні школи радо вітали земляків, поділилися власними думками про події на Сході України, поставили запитання, які їх хвилювали, висловили теплі й щирі побажання бійцям. У свою чергу вони -  надавали учням відверті відповіді, передали частинку своєї енергії, мужності й оптимізму.

Присутні з хвилюванням слухали розповідь воїнів-земляків про нелегкі будні на сході України, в містах Піски, Дебальцеве, Авдіївка, про свої успіхи та невдачі. Учні школи задавали питання про умови перебування в місцях бойових дій, про закінчення війни, про ставлення місцевих жителів до воїнів.

Відповідаючи на запитання, гості у доступній формі розповідали учням про допомогу волонтерів, про солдатську єдність, братство, про військові будні. Від імені бійців щиро подякували учням, вчителям, батькам, волонтерам за матеріальну і моральну підтримку і зазначили, що вона для воїнів є надзвичайно важливою.

         У ході зустрічі панувала атмосфера доброти і довіри. Школярів надихнув запал героїв , їх прагнення захищати Батьківщину і віру в перемогу. Вражені зустріччю, учні школи вирішили активно допомагати бійцям, які захищають свободу, незалежність та територіальну цілісність України.  Це люди сильної волі, міцного характеру, впевнені в собі патріоти України.

         Щирі слова подяки воїнам за вірність, служіння Україні, її захист висловила директор школи Світлана Миколаївна Рибнік.

Час сплинув непомітно. Більше години діти, затамувавши подих, слухали розповідь, запитували, спілкувались. Ніхто не залишився байдужим. Школярі поставили гостям багато запитань, залюбки потисли руку героям й побажали Божої опіки у справі захисту рідної землі.

Учні Орлівської ЗОШ переймаються долею України та підтримують наших воїнів-захисників. Під гаслом доброти, людяності, милосердя школа подарувала бійцям пісні про Батьківщину, вірші та Прапор України з власними підписами учнів та працівників школи. Адже доброта й милосердя завжди потрібні, особливо в наш непростий час.